Citron & Marängpaj
Pajdeg
100 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk kallt vatten
Blanda och knåda ihop alla ingredienser till pajdegen. Platta ut i en kallskjöld pajform.
Förgrädda i 200 grader i ca 15 minuter mitt i ugnen.
Fyllning
Ca 1 dl lemoncurd
Rivet skal av en halv citron
Lite pressad saft ur en halv citron
ca 6 msk vaniljpulver
I burk kesella
Vispa ihop vaniljpulver och lite citronsaft till en ganska tjock kräm. Tillsätt kesella, lemoncurd
och rivet citronskal.
Maräng
4 äggvitor
6 msk socker
Vispa upp äggvitorna till hårt och styvt skum. Blanda i sockret och vispa en stund till.
Häll i fyllningen i pajskalet och bred marängen ovanpå. Grädda på den nedre delen av ugnen
i 175 grader i ca 8 minuter till marängen fått en fin färg.
Serveras med lite vaniljvisp.
Kommentarer
Trackback