Citron & Marängpaj



Pajdeg
100 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk kallt vatten

Blanda och knåda ihop alla ingredienser till pajdegen. Platta ut i en kallskjöld pajform.
 Förgrädda i 200 grader i ca 15 minuter mitt i ugnen.

Fyllning
Ca 1 dl lemoncurd
Rivet skal av en halv citron
Lite pressad saft ur en halv citron
ca 6 msk vaniljpulver
I burk kesella

Vispa ihop vaniljpulver och lite citronsaft till en ganska tjock kräm. Tillsätt kesella, lemoncurd
 och rivet citronskal.

Maräng
4 äggvitor
6 msk socker

Vispa upp äggvitorna till hårt och styvt skum. Blanda i sockret och vispa en stund till.

Häll i fyllningen i pajskalet och bred marängen ovanpå. Grädda på den nedre delen av ugnen
 i 175 grader i ca 8 minuter till marängen fått en fin färg.

Serveras med lite vaniljvisp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0