Nyttigare raggmunkar



Ingredienser för 4 portioner:
1 dl dinkelsikt
1 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
8 potatisar
3 msk smör

Vispa samman mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken samt ägg.

Skala potatisen och riv hälften grovt, hälften fint. Blanda ner potatisrivet i smeten.

Hetta upp ett plättlägg eller en stekpanna med smör och stek raggmunkarna några minuter per sida.

Servera med lingonsylt och bacon eller stekt fläskt.


Vi provade detta recept för första gången idag, och det var verkligen jätte gott. Receptet hittade vi i hälsokokboken.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Åhh! Älskar husmanskost! Mums!

2010-02-23 @ 21:40:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0