Snabb och fettsnål lasagne
Efter att denna lasagne lagades till min sambo duger ingen annan! Själv föredrar jag faktiskt "original" lasagne :)
För 2-4 pers
400 gr köttfärs
1 burk Dolmino burk av valfri smak
1 paket färska lasagneplattor, ca 400 gr
5 dl lätt/mini creme fraiche
200 gr riven mager ost
50 gr riven parmesan
salt och peppar
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Stek köttfärsen och krydda om så önskas.
3. Häll i Dolminosåsen och låt det koka upp, ställ den sedan åt sidan.
4. Blanda creme fraiche med den rivna osten och eventuellt kryddor.
5. Lägg ett lager pastaplattor i botten i en ugnsäker form.
6. Dela upp hälften av köttfärssåsen över plattorna.
7. Lägg ett lager av pastaplattor över köttfärssåsen.
8. Dela upp två tredjedelar av creme fraiche & ost blandningen över plattorna.
9. Lägg ett lager pastaplattor över creme fraiche och ostblandingen.
10. Häll sedan över resten av köttfärssåsen.
11. Ett sista lager av pastaplattor och häll över resten av creme fraiche & ostblandningen.
12. Toppa med ett tunt lager av parmesan och lite peppar.
13. Gratinera mitt i ugnen i 20 minuter. För att få en fin färg brukar jag sätta på grillvärme och öka temperaturen lite dom sista 5 minuterna.
Denna lasagne går att smaksätta på många olika sätt, med t.ex fetaost och champinjoner. Eller varför inte med en färskost som är smaksatt med vitlök! Tänk på att lasagne blir som bäst om den får stå och dra 5-10 minuter innan servering. Serveras med en sallad och nygräddad baguette.